fredag 27. mai 2011

Pinseliljer

Jeg var så heldig å få noen løk av pinseliljer for endel år siden. De har blitt flyttet, og delt, og kvitterer med å bli enda flere. De er av den gamle typen, som lukter helt herlig. Nå på kvelden fylles nesten hele hagen av duft. Fine er de å ta med inn også. De står kjempelenge. Jeg har plantet de sammen med rosebuskene. Rosene blir nesten borte, stakkars, men snart er pinseliljene borte, og rosene skal få plassen helt for seg selv.

7 kommentarer:

 1. De lukter så godt og så mange du har ,jeg ser du er fra Sande da er vi nesten naboer for jeg bor på Berger,,hyggelig,,
  Ha en fin helg ,,det blir vel regn men pytt pytt,, Marit.

  SvarSlett
 2. God helg, ja - og trenger du noen, så får du ta en tur og få noen løk - de er greie å dele. :)

  SvarSlett
 3. Så nydelig!
  Hurra for gamle robuste sorter, vakre og velduftende :D

  SvarSlett
 4. De gammeldagse pinseliljene er virkelig flotte og så dufter de så nydelig. Du verden så mange du har, et imponerende syn.

  SvarSlett
 5. Så fint pinseliljebed! Det er så flott når det blir mange, lurer litt på hvor mange du startet med og hvor lenge det er siden.

  SvarSlett
 6. Hei Bille
  Jeg startet for omtrent 10 år siden, med rundt 25 løk. Så har jeg flyttet de litt rundt, og da har de delt seg villig. Nå har de stått fast her på tredje året. Noen nevnte at de bør tas opp med jevne mellomrom, ellers dør de ut. Det høres veldig slitsomt ut, så jeg tror jeg satser på at jeg har så mange, at ikke alle forsvinner i et jafs..
  God helg

  SvarSlett