torsdag 9. juni 2011

Felice - en ny lavendel?

Jeg var litt oppgitt tidlig i våres, for musa hadde spist godt på noe av lavendelen min. Jeg har en fem-seks planter av Lavandula 'Hidcote', som klarer seg bra her vinterstid. Har prøvd noen andre varianter også, men med mindre hell. 'Hidcote' blir en favoritt.


Lavendel trives i godt drenert, sandholdig jord. Langs murtrappa, som har stein og sandfylling inntil, er den helt perfekt. Klipper jeg den godt ned på våren, krever den svært lite etterpå, og takker med flott langvarig blomstring fra St.hans til ut juli. Den ser altså ut til å kose seg der i solvarmen- men det var altså til musa fant den i vinter.


Da jeg dro for å kjøpe noen erstattere hadde de ikke 'Hidcote', men denne nye varianten 'Felice'. Jeg har prøvd å google den, men finner ikke stort på den, annet en at den er tidligblomstrende, og ny. Lurer på om det er noen som har erfaring med den, eller vet noe om den. Det store spørsmålet er - vil den klare vinteren her? (H3) Det vil jo forsåvidt tiden vise, men det hadde vært gøy å vite litt om den for det. Foreløpig står den i potte, og pynter opp. Den var jo drevet frem da jeg kjøpte den.

2 kommentarer:

 1. Hvordan gikk det? Overlevde de vinteren? Vurderer å kjøpe 20 planter til hekk, men da må de jo klare vinteren, her H2.

  Mvh Frid

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei du! Det kan jeg faktisk ikke svare deg godt på. Det aller meste av lavendelen gikk ut den vinteren som var så hard her. Siden har jeg plantet Hidcote - som har klart seg fint. Lykke til med hekken, og beklager at jeg ikke kunne svare deg bedre.

   Slett