onsdag 26. januar 2011

Tid for å skaffe frø.

Er du som meg - så er det veldig fristende med alle de fine frøkatalogene som nå dumper ned i postkassen. I tillegg finnes det fristende nettsider, og det lokale hagesenteret har satt frem masse fint. Nå gjelder det bare å begrense seg, og det klarer jeg aldri. :)
Det er fortsatt nødvendig med litt tilleggslys hvis du skal så inne, ellers blir plantene lett litt slengete og rare. Snart har vi heldigvis nok lys ute, til at vi kan så i vinduskarmen.
Og mens vi drømmer om frø og vår, er det vel verdt å ta en tur ut i hagen, og se på det vakre som er der nå. Nyper er vakkert også på vinteren!

Januar - vinter i hagen
Fugleneket er kanskje litt stusselig etter jula. Glem ikke å fortsette å mate fuglene. Jeg er veldig glad i hagens fugler. Ingenting er som fuglekvitter når det går mot vår, og så er de mine gode hjelpere mot skadeinsekter på sommeren. Koseligere skadedyrsbekjempelse enn fuglemating skal du lete lenge etter. Har du barn, er det er en fin aktivitet å lage meiseboller selv - og meisebollene er populære hos de fjærkledde! Det tar ikke mange dagene før meisene har spist de opp.

I jula brukte jeg fettrester etter ribbekoking og pinnekjøttkoking. Dette smeltet jeg og blandet med havregryn (lettkokte), hasselnøtter, sesamfrø og solsikkekjerner. Jeg tok det jeg hadde for hånden, vet endel bruker Flott eller Delfia fett, bare husk å ikke bruke fett med salt, og ubehandlede tørrvarer. Jeg helte blandingen i tomme rømmebeger, tredde i en snor, og satte ut for avkjøling. Når de var stivnet, dro jeg av begeret, og hang de opp! Noen var litt trege, men de satte jeg i litt varmt vann, og da løsnet de lett.

En ny hageblogg

Hei, og velkommen til Hagebo. Jeg håper du vil finne noen tips og ideer du kan bruke i din egen hage her. Målet mitt er å lage en blogg som både er nyttig og inspirerende å lese. Jeg kommer til å følge årstidene, så naturlig nok blir det litt mer vår og sommer, og litt mindre på vinteren. Men det skal være noe her hele tiden.


Min egen hage er bare ti år, og for tre år siden gjorde vi store omveltninger, så noen svære, gamle planter har jeg ikke. Hagen min bærer også preg av at jeg er en typisk plantesamler. I tillegg til å ha barn og bikkje, samt en aktiv hverdag, er hageplan en god ide. Sparer endel tid. Det blir fortsatt endel flytting av planter, men det gjør ikke noe, når det er en plan bak det hele!


Håper du blir med gjennom sesongen.