lørdag 26. mars 2011

Så stauderHer er det jeg elsker med stauder. En som ikke viste seg i hele fjor, og så - opp av snøen kommer den. Jeg har skrevet navn på potta, og den sitter godt frosset fast i underlaget, så litt smelting må til før jeg finner ut hva jeg har vunnet i vinter, men gøy er det!

fredag 25. mars 2011

Prikling

Nå er tomatene klare for prikling. Det ble fjorten flotte småplanter av to skiver tomat. Det var ikke antydning av tomatskive igjen i jorda - bare flott svart matjord. Poden (og moren) var helt imponert over hvor fort en skive tomat blir til planter - og ny jord. Morsomt.
Vet du lite om prikling har jeg to tips. Moseplassen har laget en fin liten videosnutt, med flere gode tips. http://moseplassen.com/2011/03/slik-prikler-du-video/ Bor du i nærheten av botanisk hage i Oslo, skal de ha en lørdag formiddag med såing, stikking og prikling. Helt sikkert nyttig - legger ved link dit også. http://www.nhm.uio.no/besokende/hva-skjer/2011/vinduskarmen.html

onsdag 23. mars 2011

Årets første hagenvandring - på skare

I går forsvant det masse snø, og i natt har det vært kuldegrader, og det innbyr til en kjapp hagevandring på morgenskaren. Skaren holdt nesten hele tiden. :) Flere løkblomster som presser seg opp mellom rusk og rask, og jammen var det blomst på hageblåputen. Liten, ja - men likevel - årets første blomst. Jippi! Litt mindre fornøyd med at det har vært musefest flere steder. Nå bør de spise godt med skadedyr i løpet at sesongen for å gjøre opp for seg. Jeg kan leve med at de har spist på auriklene, for de har jeg flere steder, og er lette å formere opp igjen, men å ta lavendelen, som faktisk har overlevd, og rosene - det er litt utilgivelig. Får vente litt til, og så klippe ned, og håpe på det beste.
Fantastisk å nyte vårmorgenen i hvertfall.
Legger ved bilde av primula som sto i blomst i London i fjor. Syns de var så vakre til den røde mursteinsveggen.

tirsdag 22. mars 2011

Frø


Endelig er hverdagen tilbake, og våren og bloggskrivingen kan fortsette. :)

Nå har jeg fått rydda i alle frøene mine, og sortert de etter sådato.

Noe som må stå i vinduskarmen, og som jeg snart skal ta fatt på, og ganske mange stauder som får vente litt til. Jeg eier ikke begrensninger når jeg kan så staudefrø, og takk til staudeklubben i Vestfold, der har jeg fått mange flotte arter. Sår endel på høsten, men har noen nå på våren også.

Har skrevet ned hva jeg mener jeg trenger (?) av frø i år- men har jeg plass?

Jeg har satt av plass til rødbladet grønnkål i år. Noen som har noen gode tips på hvor jeg får tak i frø til det? Har funnet noen danske og svenske frøfirmaer som har i hvertfall, så kål skal det bli! Trenger noen kjekke pinner til å notere på også. De gule store fra Felleskjøpet er sikkert praktiske, men jeg synes ikke de er spesielt fine, så kommer til å gjøre en liten innsats, og se om jeg kan finne et billig og bra alternativ. Tips tas imot med takk!

Klør etter å begynne på prosjektene i år, men det gjelder å ha litt tålmodighet når jeg er bosatt sånn at vi fortsatt har mengder med snø. Får stulle litt på de bare flekkene som sakte blir større.