tirsdag 27. desember 2011

Stille etter stormen

Også her i Vestfold har stormen Dagmar vært innom, men jeg skal ikke klage. Så på nyhetene et stakkars veksthus som ikke lenger var til store nytten, her har det ikke vært slik. Det har blåst ned noen trær i skogen rundt, og furua mi har fått ruska skikkelig i håret, så nå ligger det furunåler og furukongler over alt i hagen, men det er tross alt greit å rydde opp. Men med vind og mildvær forsvant julesnøen vi hadde, og opp kom jammen krokusen. Den står med sine grønne spirer. Bladde i noen bilder, og fant ut at den sto slik i mars i år også, men det går nok en stund til før den blomstrer! Koser meg på vårminner i mens, og vet at snart blir det slik en gang til - nå har jo sola snudd. Fortsatt god romjul!

lørdag 24. desember 2011

tirsdag 20. desember 2011

Besøk av en herre med frakk

I år har jeg fylt melkekartonger med meisebollefyll - og meisene storkoser seg.
Da jeg skulle ut og forevige de små gule og blå - fikk vi jammen besøk av en til.
Tror nok jeg syntes det var mer moro enn de små gule og blå... :)


søndag 18. desember 2011

Deilige kong Vinter!

Etter flere dager med is og glatte, syntes jeg ikke jeg fant noe vakkert i hagen lenger. Tanken med å ha noe fint i hagen hele året ble sørgelig stusselig. Heldig for meg, så fikk jeg hjelp av kong vinger. Et fint snølag som festet seg til isen, så det ble snøføre igjen, og rim og snø på plantene. Her er noen av inntrykkene. I år husker jeg også på å måke frem til koseplassen min i hagen. I våres irriterte det meg at jeg visste at det var vår under furua, jeg visste krokusen og snøklokkene var der - men jeg måtte jo vasse i meter med snø for å nyte det. Nå skal det måkes vei, så jeg får med meg alt! La det snø, la det snø, la det snø! :) Snøen beskytter godt mot kulda - hvis den kommer - og den kan brukes til noe godt!
Svenske asalen i julepynt

Rosehagtorn kan være vakkert om vinteren. Flotte siluetter av greinene.

Frøkapsler av Iris med snø.

Hever jeg blikket utover hagegjerdet senker skuldrene seg skikkelig, og julefreden siger inn.

Og det er lov å lage snølykter for voksne også...

tirsdag 13. desember 2011

Små eviggrønne

Fant et godt tips, jeg tenkte å dele med flere. Nå før jul er det lett å få tak i mange ulike typer eviggrønne i småpotter, til en billig penge. Prøv noen forskjellige - og plant de ut til våren. (Der kommer min utfordring - de skal jo ha litt stell i noen måneder, og inneplantestell er jeg ikke spesielt god på!) Jeg har kjøpt tre ulike, her er en - og den lever enda!

torsdag 8. desember 2011

Ut og leke i snøen!

Det er akkurat nå det er kjekt å ha noen barn som liker å base i snø. Her laver det ned snø, tung og våt. Skikkelig koselig og hvitt blir det, men det er meldt enda mildere, så i morgen tror jeg at podene skal få lov til å få snø i nakken! Da kan de få bli med ut i hagen og riste av all snøen, så ikke jeg får hull i hekken på grunn av greinbrekk. Det deilige er jo at da kan vi drikke kakao og spise pepperkaker etterpå, og nyte et lite stykke morsomt arbeid. :) God førjulstid!