torsdag 26. april 2012

Inntrykk fra Floriaden

Forrige helg ble brukt på Floriaden 2012 i Venlo, Nederland. Kom hjem med nesten 500 bilder, så skal ikke dytte på alle nå, men noen inntrykk og erfaringer. Kanskje kan det være til hjelp til en egen floriadetur, eller bare en koselig inspirasjon på en regntung dag. :)
Turen fungerte utmerket. Denne turen hadde base i Düsseldorf. Det finnes sikkert andre steder å fly til, og andre måter å komme seg frem på, men dette fungerte veldig godt, når målet med turen var Floriaden, og ikke så mye annet. Det ble fly til Düsseldorf, og tog inn til Düsseldorf sentrum. Hotellet lå like i nærheten av jernbanestasjonen. Fra Düsseldorf var det en times togtur til Venlo, og det var avgang en gang i timen. Skyttelbusser fra jernbanestasjonen i Venlo til Floriaden fungerte også veldig bra. Den siste dagen ble brukt på park- og elvevandring i Düsseldorf, som hadde flere koselige parker å by på.

Det ble en fin tur i Floriaden også, og ideelt sett er det et sted å reise flere ganger. Nå var det løkblomstring som var i sentrum. Floriaden kan ikke måle seg mot Keukenhof, som ble besøkt i fjor, men flere flotte løkbed var det. Mye av beplantningen  i parken var bygd opp med det fokus at bedene skulle være lettstelt, med mye stauder. Litt glisne staudebed på våren er igrunnen like interessante her hjemme. Hadde mange av staudene imidlertid vært merket, hadde det gitt større utbytte også nå. Disse bedene blir sikkert flotte til sommeren. Fordelen nå, var at det ikke var så mye folk der. Ellers likte jeg kanskje spesielt godt fokuset på økt bruk av nyttevekster, og det var endel spennende valg av materialer til uteplassene. Plantevegger var det mye av. Alt i alt - en bra tur - og verdt å se.


Slik benk vil jeg også ha!


Gleder meg til trepionen min blir stor også.


Mye flott blomstring i frukttrærne var det


Plassutnyttelse er viktig mange steder

Og en deilig avslutning med parkvandring i Düsseldorf

1 kommentar:

  1. Takk for titten! Der skulle jeg nok ha vært ja... :-)

    SvarSlett