onsdag 25. januar 2012

Det begynner å klø....

klare for å møte vinteren...
Enda midt på vinteren, men nå begynner det å klø. Klø skikkelig. Klør i alle ti fingre etter å ta i jord, og lukte planter og vår. Ikke har jeg veksthus (enda...), så hva gjør jeg da? Jeg måker ganger rundt i hagen til steder jeg vet våren kommer først. Helt irrelevant at det er en halv meter snø som må bort før det er bar bakke der. Jeg er i gang! :) Klar til å kunne ta med meg tekoppen ut, og få med meg første antydning til vår så fort den kommer. Og så sår jeg stauder! Hvilken lykke det er å fylle de små pottene opp med jord, sirlig merke hver enkelt og notere ned i hageboken hva som er gjort. En ladning med frø nå og da. For mengden staudefrø er ganske stor, da det var helt umulig å begrense seg i innkjøpet i høst. Og det beste med disse staudefrøene er at de er så takknemlige. De trives med å bli satt ute etter såing. Setter jeg de litt lunt, inntil husveggen, en plass uten sterk vårsol, og kaster på litt snø, ja så er de fornøyd med det. Og så står de der - og jeg kan bare fortsette å måke meg veg dit, og vente på at det kommer noe grønt opp av pottene om noen uker. :) Livet er herlig når man har hage!

Malva - kattost - den er enkel å få til, så den sår jeg nesten hvert år - så lykkes jeg i hvertfall med noe!

tirsdag 17. januar 2012

Vintervakkert i hagen

I dag har det vært en helt fantastisk dag - her er bilder fra hagen kledd for vinter. Dette blir rene kjærlighetserklæringen til hagen kledd i all sin prakt. :)

Hagenissen har akkurat kommet frem av snøen, og får med seg alt.


Av og til er det lurt å løfte blikket, det kan være vakkert i høyden også!

Hagelykten med klematis som klatrer, har fått rimfontene på toppen

Fantastiske stauder

Av og til ser døde kvister ut som rene kunstverket. Glad jeg ikke klippet de ned i høst.

lørdag 14. januar 2012

20. dag jul

Nå er jula for alvor over. Juletreet er blitt supert dekke for rosene. Ikke stort nok juletre til alle rosene, men de som kanskje trenger litt ekstra får. Helt greit å dekke rosene nå, for ofte er det jo vårsola som tar de, og selv om sola varmer bittelitt er det enda tid nok til å dekke. Liker også å dekke seint, når telen har satt seg, eller det har kommet litt snø. Blir mindre sopp da, synes jeg. (Og så er jo jeg aldri tidlig ute med noe da - blir bare forsetter....) Noen som har andre erfaringer?

onsdag 11. januar 2012

Januar - en måned å planlegge i

Noen kalde klare dager her i Vestfold nå. Da er det fint å ta frem bilder, skisser og drømme seg bort i alle ideene som skal gjennomføres til våren og sommeren. Endel drømmer som ikke ble realisert i 2011, tørkes støv av, og blåses nytt liv i. Frøkataloger dumper ned i postkassen, og det planlegges i grønne hjørner. Anne på Moseplassen er så grei at hun jobber med et bloggtreff under hagemessa. Se Hageblogger for info. Håper virkelig vi får til det! Det jobbes for å få til fin hagemesse også. Se siden til hage for mer. Håper inderlig det blir en grønn messe. Var en stund det var litt i overkant mye utendørsboblebad med høy lyd - men nå ser det ut til å ta seg opp og bli grønt igjen! Skal visst ha vært ganske bra i fjor også. Ikke noe galt i basseng ute - ble bare litt mye. :)
Grunner endel på hvor årets hagetur skal gå. Må bli en billig tur i nærheten, kanskje med bil til Sverige. Vurderer Stockholm. Zetas i Huddinge, skal være et bra mål. Tar gjerne imot kommentarer på fine turmål for våren.

Fra fjorårets vårtur til Amsterdam

tirsdag 10. januar 2012

Måneskinnstur i hagen

Det har kommet litt nysnø her, og med fullmåne er det flott ute også om kvelden.
Noen bilder fra min måneskinnstur i hagen i går.

Flott månelys

Svenskeasaler i flott lys

Vinterrose :)

Rosehagtorn - nattens dronning