mandag 26. november 2012

Frostroser før advent...

I kveld laver snøen ned, og det blir lyst og deilig julestemning ute. Deler noen bilder av de siste rosene i år, (og en nype), tatt mens det var lite snø, men litt rim. Ellers skyldes min sparsomme blogging i det siste, at det nærmer seg advent.... Jeg lager adventskalender på bloggen, og håper det blir like morsomt som forberedelsene har vært. :) Jeg gleder meg i hvertfall veldig til 1. desember, håper å høre fra deg da.torsdag 22. november 2012

Purpursolhatt - Echinea

Rydder litt i gamle bilder, i et heller helgrått novembervær. Fant noen morsomme bilder av min ene solhatt, som jeg hadde lyst til å dele. Jeg har bare denne ene planten, men kunne godt tenke meg en eller to til. Det botaniske slektsnavnet Echinea kommer i følge Knut Langelands bok "Stauder i norske hager" av den avblomstrede blomsterbunnen. Pinnsvin og kråkebolle heter ekhinos på gresk. Jo, det kan absolutt ligne litt på et pinnsvin. Fint er det i hvertfall, og gjør denne høststauden til et vakkert innslag i høsthagen, også etter avblomstring. Ikke alle stauder som beholder skjønnheten så lenge. Jeg ønsker meg også et ekte pinnsvin i hagen. Komposthaugen står klar, men venter fortsatt på at det skal komme en liten familie flyttende. Får trøste meg med stauden så lenge.
 


mandag 19. november 2012

Høsten trenger ikke være grå


I går var en helt fantastisk høstdag, her i Sande. Sola varmet, og jeg fikk nesten vårfølelse. :) Håper jo at snøen kommer til jul, men hvis vi kan få noen slike solskinnsdager fremover hadde ikke det gjort noe. I dag er imidlertid tåka og regnværet tilbake, så da deler jeg noen koselige høstbilder fra hagen så lenge.

Dere som følger meg, vet at jeg er veldig glad i pipeholurt.
Dette er et bilde fra litt tidligere i høst - nå ligger bladene på bakken....


men med noen regndråper på, er pipeholurt fortsatt nydelig.


Rosebladene henger fortsatt på, til tross for flere frostnetter.
Har noen roseblomster fortsatt også, men akkurat nå er bladverket vakrere enn blomstene.


Asparges blir rene kunsverket i solen.