søndag 20. januar 2013

Sakte men sikkert mot vår

Nok en flott dag, men klarer ikke helt å la vær å glede meg til våren. I år skal jeg ikke reise på egenhånd, men reiser med turselskap. Litt dyrere, men så får jeg se litt mer enn det jeg hadde fått se ellers. I år går turen til Italia, og Lazio - og det blir tur inn i hagen til presidentpalasset. Det kan bli morsomt. Det aller beste med slik tur på våren, er å få oppleve vår litt før enn her hjemme. Å gå i parker, kjenne lukt og lyd av vår, kjenne sola varme, og oppleve det grønne igjen. Det får jeg garantert oppleve. Blir det for kaldt om dagen går jeg og ser på reiseprogrammet - du kan få se det her. Eller jeg ser på bilder fra turen til Floriaden, våren i fjor. Deler noen her. Gir liv til ny uke.
 
 
 
 
 
 
 

Vinter i Sande

I dag har vi hatt en vakker dag i Sande. Bitende kaldt på morgenen, 20 blå. Litt utpå dagen ble det imidlertid mye bedre, i hvertfall i sola. Ble så inspirert av sola, at i dag har jeg sådd årets første frø. Blodbeger (Rhodochiton atrosanguineum). Ganske stolt - egne frø. Veldig spent på om de vil spire, for har lest at det tar lang tid for frøene å modnes. Det hadde vært veldig gøy om det gikk.
Her er bilder fra hagen i dag, det er fint med vinter også.

Snø fanget i piletreet mitt.

Blir ikke mye fyr i lykta nå, men litt tøff er den allikevel.

Naboen gamle epletre, som jeg er så heldig å få nyte hele året.

Gress med snø i motsol blir ikke kjedelig.

Stakkars småfuglene må jobbe litt for maten om dagen.
Neste helg er det fugletelling.

søndag 13. januar 2013

Søndag i makro - tilslutt

Nå var det like før jeg ga opp bloggen min i dag. Etter aldri så lang pause skulle jeg endelig lage et innlegg, og da vil selvfølgelig ikke blogger laste opp bildene mine. Har lært at det ordner seg for snille jenter, så med litt luring og triksing, og en omvei om Picasa - her er dagens blogginnlegg med bilder! yohoo. :)
Etter mye grubling og luring har jeg til slutt kjøpt meg et skikkelig makro-objektiv. Med lånt speilrefleks, har jeg nå vært i hagen på ny oppdagelsestur. Det var 18 blå på morgenen i dag, så ute i solen er det vakkert med masse rim på trær og planter. Denne kulda skal visst vare en stund, men det er litt snø her, så jeg håper plantene klarer seg allikevel.
Her følger resultatet av dagens hagevandring.Brudespirea, som er klippet som kule. Skal liksom bli hvit kule på våren.
Veldig sjelden kulefasongen overlever vinteren, men nå er det neste hvit kule allikevel.

Det glitrer i barlindhekken

Roseknopp med krone, eller er det hår?

Spir som virkelig stråler.

Selv en litt stusselig jente blir prinsesse på vinterball.

Vrihasse er som alltid vintervakker.

Dagens favoritt - hvem kan se at dette er en litt kjedelig humle?

Og furua er blitt mer hvit enn grønn.