søndag 9. februar 2014

Vakker vinterhelg i hagen

Dette har vært en fantastisk helg å jobbe i hagen. Rettelse - lørdagen var fantastisk flott. Dagen i dag har vært suppegrå, med sludd og regn. Helt ypperlig til OL-titting og morsdagsbesøk.
Disse to bildene viser vel hvorfor sola har vært litt etterlengtet. Det uten snø er tatt 11. januar, det med 8. februar. Altså en stund til det blir vår her - og det har jammen lavet ned rimelig jevnt den siste måneden. Selv om det striregner nå, er det litt snø å tære bort.
Snøen gjør at det blir så vakkert, og det var ikke bare meg som koste meg i sola. Meiser og spurver stortrivdes og lagde riktig vårstemning der de kvitret i trærne. Jeg stusset og klippet litt på en thujabusk tidligere i vinter, for å gi bedre plass til morelltreet mitt. Det resulterte i at det ble mye lettere å fotografere disse småfuglene også. Ikke planlagt, men et heldig utfall. Blåmeis og granmeis dette. Jeg har forøvrig lastet ned en app... Dere skjønner, jeg er ikke hekta på verken Candy-crush eller hva det nå heter alt sammen, men jeg liker jo å spille og leke litt jeg også. Og så fant jeg denne appen Kvitre. Der kan jeg øve meg på å gjette fuglelyder. Ganske så morsomt. Den koster noen kroner, men er like morsom som den CD-en jeg kjøpte for noen år tilbake, og CD-en kostet mye mer.
Det var selvfølgelig motiver overalt i hagen på lørdag, men jeg har valgt meg ut to - til å legge på minne over denne fine dagen. Rosehagtornen sto helt fantastisk i sin hvite pynt, og se så flott pynt det ble på den løvfellende asaleaen, det øverste bildet. Fantastisk vakkert!
En kort periode kom også tåka smygende fra fjorden og bygda. Begge bildene fra samme sted, rett utenfor hagegjerdet mitt. Tåka følger elva oppover, og også det er magisk å se. Jammen godt jeg kom meg opp og ut denne dagen! Ha en flott uke alle sammen, i morgen trekker jeg Give Away. :)

3 kommentarer:

 1. Hyggelig stemningsrapport fra hagen med nydelige bilder :) Appen hørtes gøy ut,,,det er nok et langt bedre tidsfordriv enn candy crush :)
  Fin uke fra Tone

  SvarSlett
 2. Vakre bilder fra hagen og omgivelsene :-) Jeg så på Yr at vi kanskje får en kaldere værtype neste uke. Da får vi nok litt ny sne. Jeg har litt blandete følelser til det, for må inrømme jeg synes det er litt deilig med bare veier og håp om tidlig vår også ;-)
  Ha en fin dag.
  Stein

  SvarSlett
 3. Flotte bilder! Deilig med en skikkelig finværsdag innimellom. Virkelig trolsk stemning på det siste bildet.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett