fredag 31. januar 2014

Bøllefrø

Nå har jeg fått logoen til min fra Handverk.
Den skal følge kurspakkene rettet mot barnehager og barneskoler. Dette har jeg jo drevet med i noen år, men nå har jeg altså fått en ramme rundt det hele. Målet er at det blir lettere å forklare hva jeg driver med, at det blir mer gjenkjennelig, og forhåpentligvis selger. :)
Navnet er Bøllefrø, og slik ble logoen.Den er laget med potet-trykk, og med farger fra planteut-trekk. Jeg ble superfornøyd, håper du synes den er tøff også.

Etterhvert skal Bøllefrø få sin egen logo og hjemmeside, og hagebloggen min skal fortsette i den form den er. Moro. Ha en strålende helg alle sammen, og pass

søndag 26. januar 2014

Småfulg og smågodt

Snøen laver ned, og det er så vakkert ute. Denne helgen teller jeg fugler. Det er tid for den store hagefugltellingen 2014. Har du lyst til å være med, så ta enn titt på Fuglevennen. Det er enkelt å være med. Har du lyst til å teste deg selv, har Skog og Landskap en morsom fuglequiz.

Jeg har begynt å forberede våren denne helgen. Siden jeg skal ha stand på hagemessa i år, er det endel jeg må så ganske mye før enn vanlig. Det betyr på plassproblemer, når man ikke har eget sårom eller veksthus. Nå rydder jeg plass i en bod, og leter frem lysarmaturer. Satser på at det ordner seg, jeg har enda et par uker på meg. :) Svigerfar kommer stadig med epler fra i sommer. Utrolig hvor godt disse eplene holder seg. Jeg klarer ikke å spise opp alt, så nå har jeg tørket epleskiver med sukker og kanel. Supergodt godteri i helgen.


God søndag!


onsdag 22. januar 2014

Garden Girl, og Give Away på bloggen


Nå er det ny sesong hos Garden Girl. Jeg har brukt produktene deres i jobbsammenheng i flere år. Jeg har bukse, nikkers, fleecejakke, rosehansker og softshell-jakke. Buksene er supre til å dra med seg telefon, skriveblokk, tusj/penn, merkepinner og beskjæringssaks. Kort sagt, det jeg trenger å ha hele tiden! Ønsker meg selvfølgelig noen forbedringer, men disse buksene er absolutt noe av det bedre som er på markedet. Mannen i huset er tømrer, så jeg kjenner godt til arbeidstøy laget for gutta. Dette er mer feminint og koselig, samtidig som det er praktisk. Kvaliteten er det i hvertfall ikke noe å si på - en bukse overlever flere sesonger på hagesenteret. I bruk hver dag. Kneputer i buksene har jeg aldri brukt, men kanskje greit å ha muligheten? Nå er jeg over på mindre praktisk arbeid og mer kursing, så da blir bruken en litt annen. Ikke så mye betong og cc-traller, og mer arbeid i egen hage. Kjøpte meg ny bukse i høst. Den gamle var da helt utslitt. Nå har Garden Girl lansert sin 2014 kolleksjon, og kommet med flere nye produkter. De har et så stort utvalg at det er nok er noe for de fleste. Jeg er glad i å gå i kjoler, men arbeidskjole og hatt er liksom ikke helt meg. Jeg har imidlertid lyst på ny softshell-jakke og selebukse. Og shorts og enda en fleecejakke.... Elle, melle...

Da jeg handlet i høst fikk jeg tilsendt en fleecejakke i feil størrelse. Jeg har derfor en helt ny jakke i XL liggende. Lys brun og rosemønster. Denne har jeg lyst til å gi bort. Har du lyst på den, så legg igjen en kommentar.
1 lodd, kommentar på bloggen.
1 lodd, lik på facebook
1 lodd, link på egen blogg
1 lodd, delt på facebook
Husk å skrive hvor mange lodd du har. Jeg trekker 10. februar. :) Må presisere at det ikke er bytterett på denne.


søndag 19. januar 2014

Så ble det vinter da.

Jeg hadde nesten begynt å tenke på overskrifter som rekordtidlig vår og krokus i februar, men så kom jammen virkeligheten og hentet meg igjen. En god halvmeter lett snø har dekket hagen som en god dyne. Helt super dekke, slik snøen er nå, med masse luft og lite vann.

Så da har jeg begynt å tenke på vårtur istedet. I år går turen til Berlin, etter en fin reiseartikkel i Gardens Journal. Mange gode forslag til hager og parker, og relativt greit å flytte seg rundt. Tyskglosene må tørkes støv av, ellers fungerer vel engelsk eller fingerspråk der som alle andre steder i verden. Har du vært på hagetur i Berlin, eller har gode forslag til overnattingssteder, så nøl ikke med å legge igjen tips.

Onsdag forrige uke var jeg på besøk hos Norges Varemesse, og planla litt rundt egen messeaktivitet. Kjenner jeg gleder meg masse. Mette Sagen, som styrer hagemessa, er en energibunt med mange gode ideer. Får hun til halvparten tror jeg hagemessa kan utvikle seg til å bli en flott grønn møteplass. Mitt bidrag i år blir hovedsaklig rettet mot barn, så jeg håper det kommer mange lekne hagebarn også. Gleder meg vilt til å vise dere ny logo, nytt navn, og noen ideer. Jeg får proff hjelp til dette med utvikling av logo, og de trenger litt mer tid. Da venter jeg, og koser meg med skiturer og forer småfuglene i stedet.
Ønsker dere en super uke!

Pion fra fjorårets tur til Roma

søndag 12. januar 2014

Stille og rent

Selvutløser er moro... :)

Dette har vært en super hagehelg, og en god oppladning til ny uke.
Lørdag var det enda mildt og fint, og ikke snø.
Det var så stille i hagen. Julebelysningen ble plukket ned. Utebelysningen er det siste jeg rydder bort etter julen. Den lyser så vakkert opp i hagen, og enda er det jo mørkt mye av døgnet. Allikevel er det godt å få den ned. Det har hendt før at jeg har somlet med å ta den vekk, og vips er det mengder med snø, og umulig å lete frem ledninger før langt utpå våren. Når lysene var vel pakket ned i esker begynte jeg på morelltreet. Det har blitt forsømt i flere år, så nå var en beskjæring et absolutt "must". I fjor hang morellene så høyt oppe at det bare var småfuglene som fikk glede av dem. Med sag, gardintrapp og grensaks gikk jeg løs på verket. Resultatet får sikkert ingen toppkarakter hos en fruktbonde, men jeg ble fornøyd! Mange blomsterknopper er igjen, så til sommeren satses det på late dager med egne moreller. De små frukttrærne jeg plantet i våres fikk også en omgang med saksa.
Tror jeg må ønske meg en kompostkvern til våren. Da kan kverne opp greinene på morelltreet.
Etter vel endt økt satte jeg meg bums rett ned, med et blad og en kopp kaffe. Lykke. Som dere ser er det flere enn meg som har en hagehvil akkurat nå.... :)
I natt kom det to-tre centimeter med snø, så nå er det stille og rent i hagen. Et hvitt tynt teppe. Det er i skrivende stund 12 blå ute også - litt av en overgang fra de elleve plussgradene som var forrige dagen. Litt mer normal januar nå.
På fredag ringte det en hyggelig dame fra Hus og Bolig og skulle ha noen tips om inneplanter. Morsomt! Hva hun skrev kan dere lese om her.
Ønsker dere alle en strålende hageuke - det er nå litt nærmere vår....


Ser dere hjertet eller? (Bispelue - Epimedium)

mandag 6. januar 2014

Juleroser til jul, faktisk!

Denne jula har vært den mildeste og varmeste på aldri så lenge, og er en stor kontrast til fjorårets snømengde. Jeg er gift med en løypekjører, og har to aktive barn som liker å gå på ski og ake uke, så jeg er bitte litt todelt. Halve meg synes det er litt trist, og den andre halve klarer seg utmerket i desembervarme. På radioen delte de slike personer i 'Blåswixere' og 'Blåveisere'. Siden jeg liker å tenke og leve positivt, er det 'Blåveisen' i meg som får dominere om dagen. Da er jeg mest fornøyd!
Det bøtter ned da, og det kan det egentlig snart holde opp med.
 
 
Så var det dette med juleroser. Denne vakre julerosen over måtte jeg bare ha med hjem, etter et julebesøk på Gjennestad. Jeg blogger også for Hageland - så da blir det noen hagesenterturer.
Veldig gøy og inspirerende, men litt skummelt for lommeboka....
Litt usikker på om denne vil klare seg i norsk klima, den var nok ment som julepynt. Men det er jo verdt å prøve. Nå var den avblomstret, og etter en uke med herding inn og ut har jeg like godt plantet den ut. Ikke er det tele, og elendig til å vanne inne er jeg, så om den dør ute eller inne går jo ut på det samme. Sju varmegrader tåler den hvertfall. Vel, verdt å prøve, tenkte jeg.
Den ble godt pakket inn, i strie og granbar, så blir det ikke sprengkulde kan det godt være den klarer seg til neste vinter i hvertfall......

 
Men se her! Julerosen som står ute kommer med diger knopp.
Wow - mulig det blir blomstring før mai i år da!
Altså - blåveisen i meg lider ingen nød, men gleder seg til krokusen blomstrer.
(Krokusen har kommet opp enkelte steder alt, og aldri har jeg sett lavendelen stå bedre på vinteren.
Selv rosmarinen min, som overvintrer i krukke - og alltid må byttes ut på våren - ser ut til å trives.)