torsdag 20. mars 2014

Det er vår - og snart hagemesse.

Nå har det vært noen deilig vårdager, og ting begynner virkelig å sprette opp, også langt inne i skogen hos meg. Det feirer jeg med gratisbilletter til hagemessa - helt nederst i innlegget.

I år tenkte jeg at jeg skulle dele bilder fra et blomsterbed litt fast med dere gjennom året. Litt for min egen del også, da. :) Det er så gøy å se utviklingen av et bed når man kan sammenligne med bilder tatt litt før på året. Hvordan det så ut på våren er så lett å glemme, når det står i all sin prakt på høsten.

Så da begynner jeg i dag.

 

Dette er det utvalgte blomsterbedet som behørig skal blogges om i år. :) Det ligger sydvendt, i en sving inn på gårdsplassen foran huset. Altså det blomsterbedet alle må se når de kommer til oss, og det bedet jeg ser hver eneste dag.

Tenkte jeg skulle dele noen bilder av det som kjennertegner stedet nå.
Kanskje det kan inspirere noen, og være til hjelp for å få til en jevn blomstring gjennom året.

Dette er en podet selje (Salix caprea) med H6. Den er et lite tre, med hengende grener fra podestedet. Utmerket til juletrebelysning, ungenes gjemmested da de var mindre, og vakker når den står full av gåsunger, som nå. Kjøpt som milenniumstre i 2000.

Krokus - setter noen få løk hvert år. Dette er også et bed som blir tidlig bart, så koselig å ha tidlige løkblomster her. Har prøvd meg snøklokker, men de vil av en eller annen grunn ikke bo her.

Her kommer det flere krokus og noen få villtulipaner. Bakerst i bildet har orientvalmuen (Papaver orientale) begynt å røre på seg. Mellom valmuene og krokusen står  noen få gullkorg (Doronicum orientale), sistnevnte ute og vandrer på egenhånd. Gullkorgen er på vandring hvert år, og nå er den tydelig på vei mot nye steder. Vi får se da, om den får lov å stå der, eller om den flyttes tilbake dit den kom fra....Under den ene busken har villtulipanene virkelig fått fart på seg. Ifjor hadde jeg bare fire-fem blomster, og noe flere blad. Ser bedre ut i år. :)Jeg opplever at mange av dere som leser bloggen min er hagegale, eller har litt over gjennomsnittelig interesse for hage. I år skal jeg stå på hagemessa med Bøllefrø (i hall A). Det jeg lurer på, og som hadde vært gøy å bringe tilbake til Hagemessa er hva dere synes hadde vært gøy å se og høre om på messa? Hva mangler, hva bør det bli mer av? Og dere som leser bloggen, og som ikke er fullt så hagegale, ja - jeg vil vite hva dere vil se og høre på messa også. :)

Legg igjen en komentar i komentarfeltet - som takk trekker jeg ut to stykker som får to gratisbilletter hver til Hagemessa. Følg linken på bildet under, så ser du programmet og utstillerne på årets hagemesse.

Hagemessen - Norges Varemesse

lørdag 8. mars 2014

Hurra - sol og vår i dag!

Den fineste 8.mars markeringen jeg kunne tenke meg i dag i hvertfall. Sol, vår og hagearbeid!
Måtte bare ut å ta noen bilder.

Ny fuglemater på plass, nå tenker jeg småfuglene blir fornøyde.

Kjøpt meg bakke til å ha jord i. Nå ble det ryddig og fint på sårommet. Litt mer som ble sådd, litt priklet og litt pottet om i dag.

Var en tur innom hagesenteret for å handle litt jord. Ble jo litt til... Årets første stemor pryder en potte utenfor døra.

Eranthis, årets første blomst! Den har blomstret i hagen til mor i flere uker alt, men NÅ er den i hagen min også!

Over alt dukker det opp løk som ble satt i fjor. Det var en del mindre  vårblomstring i fjor vår enn det jeg pleier å ha i hagen. Så fornøyd med at jeg gjorde noe med det i høst, og satte masse løk. Gleder meg til ukene fremover.
God helg alle sammen - den har startet bra her i Sande! :)

søndag 2. mars 2014

Tid for frø, og kanskje litt vårrengjøring?

Nå kan jeg begynne å tenke på å så. Herlig! Jeg har allerede sådd endel ute i garasjen. Med god hjelp av far og mann har nå vekstlyset kommet på plass. Hurra! Det meste der inne i garasjen er planter som skal være med Bøllefrø på hagemessa. Sukkererter, bønner, korn, gulrøtter og salat. Alt Bøllefrø driver med har jeg nå på egen Bøllefrøblogg, slik at ikke Bøllefrø infiltrerer min ordinære hageblogg helt :). Litt sammenblanding blir det sikkert likevel. Er jeg heldig så kan jeg bruke en brøkdel av plantene etter messa, men regner med at mye nok tar sin død av å stå i den hallen i noen dager. Ingen krise det da. Men da må jeg jo så litt nå, som jeg kan glede meg over etter messa.
Da jeg var i Italia i fjor våres kjøpte jeg med meg vin hjem i kasse. Vi var jo på besøk på en vingård, og jeg så med engang at denne kassa kom til å bli en nyttig suvernir. Nå har jeg kost meg med minner og vin i vinter. Kassa er nå tom og klar for nytt bruksområde. Super å ha frø i, både egne og kjøpte. Frølistene er forlengst saumfart, men det forhindrer ikke at når Garden Living nå kom med sin, så fant jeg jammen noen flere der også. Så da er det slik i år igjen da. Jeg planlegger og prøver å være fornuftig når jeg ser hva jeg skal rekke over denne sesongen, men glemmer alt og handler langt flere frø enn jeg burde. Hjelp - trenger flere timer, men satser på at når sola kommer (den må jo dukke opp snart) så kommer det noe uant energi også. Her er det meldt mildvær og overskya en uke til. Snøen blir gradvis borte, så det er da en god ting. Ekornet er i hvert fall i gang med å rydde fuglekassa igjen.