fredag 25. mars 2016

Påske i hagen

Et par hektiske arbeidsuker rett før påske, og så fullstendig avslapning resulterte i skikkelig forkjølelse. Ja, ja - da har det ikke blitt en påske med turer ute i skog og mark, men en inne-påske. Ikke så dumt det heller, nå har jeg fått ryddet litt i en haug med gamle bilder, og fått pløyd gjennom mange hageblader som bare har ligget der og ventet på ledig tid. Det er i grunnen vilt mye bilder jeg har tatt - som jeg absolutt ikke trenger. I tillegg har jeg jo sikkerhetskopier av alle, må vite... Men det er jo en del koselige minner rundt disse bildene også. Som fra supre turer. Dette er fra Floriaden - og jeg gleder meg til våren alt, kjenner jeg.Men det nærmer seg jo vår med stormskritt. Spiren var på besøk hos Krukkegården før påske, og jeg rakk faktisk en tur innom der. Spiren har et helt fantastisk utvalg av juleroser. Jeg pleier å handle på hagemessen, og de kommer innom der i år også. Men fordi hagemessen er litt senere i år, valgte de å ta en tur til Norge før messa også. Liker! Klarte ikke å la være å handle - de fire nye står foreløpig i en krukke, de får plantes ut når jeg har fått rufset klart noen bed. (Snøen må bort først.) De første julerosene dukker for øvrig opp her hjemme også - det er bare litt igjen til de er så store og kraftige.Krukkegården hadde også noen nydelige hvite anemoner. De ble også med hjem. I dag er det ikke sol, så da springer de ikke ut, men vakre er de for det.


Det vokser og gror i planterommet mitt, men jeg har en liten uvenn der. Rettere sagt, jeg tror det er flere. Jeg har sett noen små gnag på et par av plantene mine, men da jeg tok en titt i dag var Chiliplantene mine spist tvert av. Jeg fant to synder. To bittesmå åkersnegler, som nok har blitt med agapanthusplanten min inn. Hmf.. Heldigvis har jeg sådd mer chili - så det er fortsatt håp om det. Sneglegift er nå lagt ut - min økologiske tankegang ble skjøvet litt til side. Cobeaen kommer kjempefint, og det gjør stokkrose og artisjokk også.


Siden jeg også blogger for Hageland-kjeden fikk jeg tidligere i år en "goodie-bag" fra Nordic Garden. Det er den største "goodie-bag" en jeg har sett - en halvpall, faktisk. Det er plass til mye frø, jord og annet på en halv pall! Så nå ligger alt til rette for en sommer med mye fint i hagen, altså. Må bare prøve å få alt til å overleve. Mannen har lovet å hjelpe meg med veksthus også - så dette tror jeg blir en fin sesong, selv om påsken startet inne. Eranthisen kommer også - sikkert vårtegn. God påske, alle sammen!

6 kommentarer:

 1. Skikkelig vakre helleborus du har kjøpt på Krukkegården! Mine H. Asiaticum har nå endelig begynt å blomstre i woodland hagen, men fortsatt går det nok en uke eller to før de fylte variantene setter i gang sitt flor :-) Heldige du som fikk en halv pall med goodiebags! :-D
  Ønsker deg en fortsatt fin påske.
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Så heldig du er som har helleborus i blomst. :) De er vakre! God påske til deg også Stein.

   Slett
 2. Krukliftare med aptit på annat än livet...inte kul. Men godis som inte ryms i ett ägg är desto roligare :) Lycka till!

  SvarSlett
 3. Uff ja, og ikke er jeg helt kvitt de enda heller - men de gjør litt mindre skade for hver dag... Takk for koselig kommentar. :)

  SvarSlett