tirsdag 26. januar 2016

Tull med tyll

Da det var markering av kongeparets 25-års jubileum på slottsplassen ble det mye oppmerksomhet rundt islyktene. Veldig lekre lykter som elever ved Hamar katedralskole hadde laget. Hamar Arbeiderblad viste bilder, og Moseplassen fulgte opp med video på hvordan disse ble laget. Litt samme prinsippet som når man lager betongurner av håndkle.

Jeg hadde lyst til å prøve - og har forsøkt med litt ulik type tyll, men brukt samme prinsippet - med ballonger og sprøyte.


Brudetyll rundt ballonger. "Mamma - you have gone ko-ko" var kommentaren til sønnen da han kom hjem fra skolen og tittet ut av stuevinduet.... Hi, hi - det har han jammen rett i!

Jeg testet vanlig stiv tyll, brudetyll og bløt tyll. Jeg er litt heldig, og bor ikke langt unna Stoff og Stil. Ikke koster tyll så mye for meteren heller, så da handlet jeg! Damen i butikken var en dreven islykt-produsent, og bidro med tips og ideer. Vi var usikre på om vanlig stiv tyll ville legge seg pent rundt ballongen, men det gjorde det. Den stive tyllen var absolutt den enkleste å jobbe med. Jeg prøvde også en tyll med sølvtråder i. Dette hadde sikkert fungert om jeg hadde vært litt mer tålmodig, men med tyngre stoff må det mer is rundt for å stive av. Brudetyllen fungerte fint, men her måtte jeg være litt nøye på å dandere pent rundt, så det ble jevnt med stoff rundt hele. Med skjev tyngdefordeling velter lykten lettere.

Det går sikkert å bruke ulike typer stoffer - Moseplassen brukte bomull. Det kommer bare an på hvilket utrykk man ønsker. Jeg ville at det skulle være is og lys som var dominerende - ikke stoff. Slik sett var tyll fint, men jeg har lyst til å jobbe mer med dette. Tror det hadde blitt skikkelig fint hvis isen ble tykkere, men da blir vannsprøyte litt tidkrevende. Kommer kulda tilbake skal den brukes til eksperimentering....


Den hvite er laget i brudetyll - de fargede i stiv ordinær tyll. De ble da ganske fine, ikke sant?


mandag 18. januar 2016

Hurra - nå er jeg klar for våren!

Denne helgen har jeg bare jobbet, men forrige helg fikk jeg da bestilt frø med mer. I løpet av uka har det dumpet inn pakker med frø. Nå kan jeg snart ikke vente.

Jeg har kjøpt meg et lite vekstlys hos Garden Living - så nå trenger jeg ikke vente til mars med å så. Jeg håper lyset virker - og at plantene blir fine. Det blir i alle fall spennende. Jeg har ikke tenkt til å kaste meg på chili-bølgen. Vi spiser ikke SÅ mye chili akkurat. Jeg kunne selvfølgelig produsert for slekt og venner, men da vil jeg heller være skikkelig egoist. Blåser i trender, og skal fylle det bitte lille veksthuset med grønsaker vi bruker litt av. Blodbeger skal jeg også så om ikke så lenge, og så skal jeg prøve meg på litt annet. Nå gleder jeg meg skikkelig til våren, altså!


mandag 4. januar 2016

Godt nytt hageår!

Et stadig savn etter egen blogging, ikke bare blogging for andre resulterer i en ny start i 2016. Jeg håper og tror jeg skal rekke å være litt mer aktiv igjen - og det gleder jeg meg til. Det er så mye inspirasjon å hente i alle de fine hagebloggene. :) Og så er det så mange fine folk her ute!Denne klematisen har jeg egentlig prøvd å kvitte meg med - den vokser som det rene ugress. Det er en gul liten alpeklematis, men nå har den tatt sin elsk i en rosebusk, og der skal den få være i en beskjeden grad...
Selv om den ikke er griselekker på sommeren, er den egentlig ganske fin på høsten og vinteren. Dette bildet ble tatt i november - og den skal få være min naturlig nyttårsrakett på bloggen.Rosa skulle visst bli årets farge - og det passer meg bra! Dette er en snittrose fra butikken, men jeg har ganske mange rosa roser i hagen også. Jeg liker godt rødt, oransje og gult, men synes det er lettere å få til rolige og harmoniske blomsterbed med rosa, lilla og blå toner. Så der har dere meg!

Hageønskene for 2016 er klare - og har vært det en stund.... Å få montert og satt opp et lite drivhus der hvor sandkassa er i dag, og å være med på 1000 åpne hager. Så vil året vise hva jeg får til.

Godt nytt år!