søndag 12. juni 2016

Junisommer

Det er snart midt i juni. I mai avsluttet jeg mitt engasjement som blogger for hageland-kjeden - så nå blir det bare blogging herfra fremover. Jeg jobber fortsatt mer enn fullt, så det er brått ikke sikkert det blir så mange flere innlegg her, men jeg håper da...

De første reddikene!

Denne helgen har det vært luking, familiebursdag og hagemarked. En skikkelig koselig helg med andre ord! Selv om jeg brukte et par-tre timer, og fylte en trillebår med ugress, er det mer igjen! De få dagene med syden-varme satte virkelig fart i absolutt alle plantene. Både de som gjerne må få være her, og de litt mer uønskede. Jeg har ett bed der skvallerkålen virkelig har fått fotfeste. I mai gjorde jeg en kjempeinnsats (syntes jeg selv) og kjørte bort mengder. Dro opp det jeg klarte av røtter. Det ble jammen nesten en trillebår full. På lørdag fylte jeg likevel nesten halve trillebåra igjen. Er det mulig? Det er sikkert fint å bruke skvallerkål i salat, smoothie og annen mat, men jeg spiser virkelig ikke så mye, samt at jeg er for et variert kosthold. Så da fortsetter vi å luke da... Jeg driver jo Dewit, og selger hageredskaper gjennom hageredskaper.no - men noe ultimat verktøy for skvallerkål har jeg ikke funnet enda.... Det er liksom denne nappe, lure, dra-metoden som fungerer best. Godt man liker å luke, da!

Fontenen på Markerud gård.


De første reddikene er høstet, så søndagsfrokosten besto av knekkebrød med gulost og egne reddiker. Herlig! Det er noe eget med denne selvsådde maten altså. Nå må jeg bare få sådd noen nye, så jeg har litt fremover i tid også. Mye av dagen i dag har jeg vært på Markerud gård på Slattum i Nittedal. En fantastisk plass for hageglade, med mye å se. Nittedal hagelag hadde planteloppemarked, og jeg fikk være der med redskapen min. Heldige meg, for her er det så mange hyggelige mennesker, og så ble det jammen noen godbiter med hjem også. Kvelden i dag er så fin, med sol, varme og fuglesang - så da ble det blogging og kos på verandaen, i stedet for hagearbeid. Det er jo viktig å ta seg tid til litt kos også!

Allium - en av flere vakre blomster i hagen på Markerud gård.